what-if.jpg

Tämä postaus koskee ihan aikuisia ihmisiä, ei parikymppisiä tahi teinejä joilta näkisin mustavalkoiset mielipiteet ja kovan esiintulon tarpeen olevan vielä melko ymmärrettävää käytöstä.

Mitäs tykkäisit. Kaveri jonka kanssa istut iltaa, juttelette teille tärkeistä asioista tai kenties harrastatte jotain samaa lajia, joka tapauksessa teillä on mukavaa keskenänne. Tämä kaveri sattuu olemaan lapseton ja sinulla on lapsia, mutta se on sivuseikka joka ei välttämättä eksy puheisiin tai korkeintaan saatat sivuta sitä mainitsemalla lapsen tai perheen vain ohimennen. Olette joka tapauksessa kaksi suht järkeväntuntuista aikuista ihmistä jotka viihtyvät keskenään rupatellen. Sitten tämä kaveri postaa jonkun mukahauskan meemin seinälleen jossa toteaa jotain erittäin lapsivastaista ja suoraan tulkittuna loukkaavaa. On hauska vitsi hänelle väheksyä ihmisiä joilla on lapsia. Onhan hänellä tietty oikeus mielipiteeseensä. Ok.

Sitten on se tyyppi joka julistaa miten ihmiset ovat tyhmiä. Tai ihmiset ovat tyhmiä mutta eivät tajua sitä. Hauskaa eikö totta. Missä vaiheessa piti nauraa? Toki on ihan tervettä elää varustettuna toimivalla itsetunnolla, mutta mullako "meni hiekkaa pilluun" tai "meni tunteisiin" vai "älähtikö se koira" jos tälläisten meemien postaaminen on mielestäni surullista ja kertoo lähinnä negatiivisia asioita siitä joka niitä jakaa. Ihanko kanssaeläjät ovat sellaisia että heitä voi katsoa ryhmänä alaspäin ja itse kuulutaan siihen pieneen valiojoukkoon joka loistaa ylitse muiden. Muille saa facepalmata aamusta iltaan. Koska tyhmyys.

Kasvissyöntikin on kiva asia ja hyvä päätös, en yhtään ala väittelemään siitä. Mutta se kaveri joka postasi viikottain lihansyöjiä alentavia meemikuvia ja vertasi meitä suurinpiirtein syöpään (eikö nämä olleet niitä teiniajan juttuja?) ei ole enää kaverilistallani (joka nyt ylipäätään ei ole kovin  pitkä muutenkaan). Toki se on hänen mielipiteensä ja hänellä on siihen oikeus, mutta ovatko nämä niitä asioita joita sanottaisi toiselle suoraan? Että olet huonompi kun syöt lihaa ja itseasiassa sinä kuulut siihen liikakansoituksen ylijäämään jonka voisi poistaa kuormittamasta maapalloa. Eikai kukaan postaa sellaista mikä ei ole suoranainen kannanotto ja käy yksi yhteen omien ajatusten kanssa? Välillä tuntuisi siltä että on suorastaan tavoiteltavaa julkaista jotain mahdollisimman hapanta ja ilkeeäkin.

Nämä samat henkilöt ovat usein näköjään niitä joilla tuntuu olevan yhteisöissäkin eniten asiaa. Sitä omaa asiaansa nimittäin. Jos olet eri mieltä niin olet vaan tyhmä etkä tajuu. Kävipä tässä päivänä muutamana keskustelu eräästä tuoteryhmästä ja niitä myyvistä nettikaupoista. Kun yhden tädin mielipide on se että kauppa X on paras niin miksi tilata mistään muualta. Siis hei, kun voit yhtä hyvin tilata täältä mistä mä tykkään niin miksi edes harkitsisit mitään muuta? Eihän siinä ole mitään järkeä, älä nyt vaan muodosta omaa mielipidettä kun kuningatar kertoo mikä on totuus. Ja jos joku menee ehdottamaan jotain muuta niin ikävä kyllä se mielipide pyritään aika nopeasti jyräämään. Koska tädin kauppa on paras, kun täti on tilannut sieltä niin monta kertaa. Ei mikään muu voi olla edes yhtä hyvä. 

Kultainen sääntö "jos ei ole hyvää sanottavaa niin pidä turpasi kiinni" tuntuisi olevan se turvallisin vaihtoehto sosiaalisessa kanssakäymisessä niin verkon yli kuin tosielämässä. Ei, ei mulle tulisi mieleenkään sanoa yllä mainitulle tädille että se sen yksi kirjoitus oli mun mielestä sentimentaalista paskaa. On eri asia ajatella hiljaa mielessään kuin tehdä omasta virtuaaliminästä törkyinen. Olisi kuitenkin kauhean kiva jos me kunnioittaisimme edelleen ympärillämme olevia ihmisiä, jos halutaan olla jonkun kavereita ja pitää yhteyttä niin mietittäisi miten voitaisi vetää omaa linjaa loukkaamatta kuitenkaan ympärillä olevia. Harva meistä viitsii hymistellä niihin "söit juuri jonkun lapsen, murhaaja!" -juttuihin kasvissyöjän seinällä, mutta kyllä minä lukiessani tuon koen ettei tämä henkilö kauheasti arvosta toisin ajattelevia tuttaviaan. 

Menee saman kertaamiseksi, menee paasaamiseksi. Tämä on ehkä kirjoitettu pienesti sen "voivoi, menikö tunteisiin" -fiiliksen alla, mutta ihan koko "hernemaissipaprikasäkkiä" en "vetäissyt nokkaani" vaikka joku sitäkin saattaisi ehdottaa. Yärh.